Steel Seal Head Gasket Repair logo

KÄYTTÖOHJEET

ESIKÄSITTELY

Kannentiivisteen vaurioituminen on oire, ei ylikuumenemisen aiheuttanut syy. Mikäli jäähdytysjärjestelmän alkuperäinen vika on edelleen olemassa, se on korjattava ennen kuin yrität korjata sylinterikannen tiivistettä Steel Sealilla.

Steel Seal ei ole yhteensopiva kaikkien jäähdytysnesteiden kanssa

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi jäähdytysjärjestelmä tulisi väliaikaisesti tyhjentää ja korvata puhtaalla vesi/Steel Seal- seoksella. Poista Steel Seal jäähdytysjärjestelmästä käsittelyn jälkeen ja täytä järjestelmä valmistajan hyväksymällä jäähdytinneste ja vesi- seoksella 50/50- suhteella.

VETTÄ MOOTTORIÖLJYSSÄ Jos moottoriöljyn sekaan on päässyt jäähdytinnestettä, niin tällöin on ajoneuvoon vaihdettava öljynsuodatin ja moottoriöljyt ennen korjauksen suorittamista. Vaihda moottoriöljyt, mutta jätä n. 0,8L öljytilavuudesta vajaaksi. Tällöin öljytaso pitäisi olla mittatikun alaosassa. Steel Seal korjauksen jälkeen täytä puuttuva öljymäärä ajoneuvoosi.

 

Suositellut annokset

Aina kun olet epävarma siitä, kuinka paljon Steel Sealia ajoneuvosi tarvitsee, ota yhteyttä tekniseen tukeemme sähköpostilla info@steelseal.fi.

Käsittelyohjeet

1. Kaada Steel Seal jäähdyttimeen

Varmista, että moottori on kylmä ja poista jäähdyttimen korkki. Kaada Steel Seal -neste suoraan jäähdyttimeen. Sulje korkki. Huomautus: Jos jäähdyttimen korkkia ei ole, kaada suoraan paisuntasäiliöön. Jos ajoneuvossasi on longlife-jäähdytinneste niin käsittely tehdään vesi/Steel Seal- seoksella. Longlife-jäähdytysneste on siis laskettava pois järjestelmästä ennen Steel Sealin käyttöä.

2. Käynnistä ajoneuvo tyhjäkäynnillä

Kytke sisätilan lämmitys ja tuuletin maksimiarvoon. Käynnistä moottori ja anna ajoneuvon lämmetä kunnes ajoneuvo saavuttaa normaalin käyttölämpötilan. Anna ajoneuvon käydä tyhjäkäynnillä 30 minuuttia. Sammuta ajoneuvo ja anna jäähtyä täysin. Lisää tarvittaessa pakkasnestettä/vettä ja sulje jäähdyttimen/paisuntasäiliön korkki. Jos ajoneuvossasi käytetään longlife-jäähdytinnestettä niin vaihda vesi/Steel Seal- seos valmistajan hyväksymään jäähdytinnesteeseen.

3. Valmista, voit jatkaa ajoa

Voit myös jättää Steel Sealin ajoneuvon jäähdytysjärjestelmään tai vaihtaa Steel Seal/vesi-seoksen valmistajan hyväksymään jäähdytinnesteeseen. Tämän jälkeen aja tavalliseen tapaan.

Lisäohjeet Steel Seal käyttöön

Haluamme varmistaa, että sinulla on ehdottomasti paras mahdollisuus onnistua käyttäessäsi Steel Seal -tuotetta. noudattamalla alla olevia lisäohjeita lisäät mahdollisuuksiasi onnistuneeseen lopputulokseen.

Riittävästi tilaa

Jos lisäät Steel Sealia paisuntasäiliön kautta varmista, että jäähdytysjärjestelmässä on riittävästi tilaa. Näin Steel Seal pääsee jäähdytysjärjestelmän kiertoon eikä jää paisuntasäiliöön, jossa jäähdytysnesteen kierto on vähäistä ja jolloin Steel Seal ei pääse vaikuttamaan toivotulla tavalla.

Älä sekoita kemikaaleja

Jos olet yrittänyt korjata sylinterikannentiivistettä muilla tuotteilla, sinun on huuhdeltava jäähdytysjärjestelmä puhtaalla viileällä vedellä. Helpoin tapa on irroittaa jäähdyttimen alavesiletku, huuhtoa järjestelmä yläkautta ja antaa valua tyhjennysastiaan alavesiletkusta/jäähdyttimestä. Kun huuhtelu on suoritettu, liitä alavesiletku takaisin paikalleen ja suorita Steel Seal- käsittely normaalien ohjeiden mukaan. Koska Steel Seal toimii termokemiallisen reaktion avulla eikä vain tukkimalla halkeaman sylinterikannessa tai vaurion kannentiivisteessä (ja monessa muussakin mahdollisessa vuotokohdassa), kaikki kemikaalit joita ei pitäisi olla jäähdytysjärjestelmässä voivat vaikuttaa käsittelyn lopputulokseen negatiivisesti. Tämän vuoksi suosittelemme myös olemaan käyttämättä jäähdytysjärjestelmän huuhteluaineita ja suorittamaan vain huuhtelun kylmällä vedellä.

LISÄOHJEITA VASTAPAINETILANTEISIIN:

Lisäohjeet koskevat tilanteita, joissa kertyy erityisen paljon vastapainetta jäähdytysjärjestelmään. Tämä ilmenee kiehumisena/kuplimisena paisuntasäiliössä tai ilman pääsemisenä jäähdyttimen/paisuntasäiliön korkin läpi.

  • Paikallista sylinteri, joka aiheuttaa kuplimisen paisuntasäiliössä tai vastapaineen järjestelmässä (Poista tulpat yksi kerrallaan, kunnes kupliminen loppuu)
  • Ennen moottorin käynnistämistä poista sytytystulppa tai suutin sylinteristä, joka aiheutti kuplimisen paisuntasäiliössä tai takapaineen. Jos mahdollista, poista suuttimen johto kyseisestä sylinteristä. Tämä rajoittaa palamattoman polttoaineen määrää, joka menee palotilaan.
  • Jos et pysty paikallistamaan sytytystulppaa/sylinteriä, joka aiheuttaa takapainetta järjestelmään toimi seuraavasti: käynnistä moottori, kun jäähdytysnestetaso on laskettu jäähdyttimen yläosaan ja ota jäähdytysnestekorkki pois paikaltaan tai jätä paisuntasäiliön korkki auki niin, että vesi on vain juuri ja juuri näkyvissä.
  • Varmista, että moottori käy lämpimäksi ilman sytytystulppaa/suutinta ja viimeisen kerran sytytystulpan/suuttimen ollessa paikallaan.

muista että sinulla on aina tekninen tukemme käytettävissäsi

AUTAMME AINA MIELELLÄMME JA JOS SINULLA ON KYSYTTÄVÄÄ TAI HUOLENAIHEITA, OTA YHTEYTTÄ TEKNISEEN Tukeemme sähköpostitse:  info@steelseal.fi

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ STEEL SEALISTA

MIKÄ ON STEEL SEAL -TUOTTEEN TAUSTA?

Steel Seal kehitettiin Yhdysvalloissa ja tuote on testattu vaativilla itsenäisillä- ja laboratoriotesteillä. Scott Laboratory on tehnyt perusteellisen tutkimuksen verraten Steel Sealia ja kilpailevia tuotteita, ja todennut Steel Sealin ylivoimaiseksi kaikkiin testattuihin tuotteisiin verrattuna. Steel Sealia on käytetty onnistuneesti sadoissatuhansissa ajoneuvoissa alkaen vuodesta 1999. Tuote lanseerattiin lähettämällä 80 000 mainosvideota lähes jokaiseen Yhdysvaltojen autokorjaamoon, jonka jälkeen tuotetta mainostettiin Motor Age, Motor, Underhood Service, Auto Remarketing, Used Car News, Used Car Dealer ja Tech Shop –lehdissä. Näiden julkaisujen yhteenlaskettu levikki tavoittaa käytännössä lähes jokaisen myymäläpäällikön, mekaanikon ja käytettyjen autojen kauppiaan Yhdysvalloissa. Steel Sealin merkittävin etu on sen muodostaman tiivisteen vahvuus. Seos muodostaa tiivisteen, joka molekyylitasolla muistuttaa moottorissa käytettäviä metalleja, siten että tiiviste laajenee ja supistuu moottorin liikkeiden mukaan. Tämä johtaa erinomaisen kestävään korjaustulokseen.

MISTÄ STEEL SEAL ON TEHTY?

Steel Seal tehdään useista kemikaaleista, jotka oikeissa olosuhteissa muodostavat pysyvän, teräksenvahvan tiivisteen.

MITEN STEEL SEAL TOIMII?

Steel Seal neste kulkee moottorin läpi sen ollessa käynnissä ja normaalissa käyttölämpötilassa. Tuote hakeutuu vaurioituneelle alueelle ja muodostaa tiivisteen halkeamiin lämmön ja kemikaalisen reaktion vaikutuksesta.

MITÄ TEEN JOS OLEN KÄYTTÄNYT HEIKOMPILAATUISIA TUOTTEITA TAI TUOTTEITA JOTKA VÄITTÄVÄT VAIKUTTAVANSA SAMOIN KUIN STEEL SEAL?

Markkinoilla on useita muitakin laadukkaita tuotteita, kuten K-Seal, Holts Radweld ja Seal Up, jotka kuitenkin toimivat täyteaineina toisin kuin Steel Seal ja voivat siksi hajota. Mikäli muita aineita on yritetty käyttää ennen Steel Sealia, jäähdytysjärjestelmä tulee huuhdella huolellisesti vedellä, ILMAN huuhteluaineita.

ONKO STEEL SEAL HUIJAUSTA?

Ei, Steel Seal ei ole huijausta ja tarjoamme helpon rahat takaisin- takuun. Steel Sealia myydään Englannissa, Ranskassa, Saksassa ja muissa Euroopan maissa. Kuka tahansa Steel Sealin monista jälleenmyyjistä voi vakuuttaa heidän luottavan tuotteeseen.

TUKKIIKO STEEL SEAL JÄÄHDYTYSJÄRJESTELMÄN?

Steel Seal on puhdas seos, joka ei sisällä kuitupitoisia materiaaleja tai hiukkasia jotka voisivat tukkia moottorin jäähdyttimen. Seoksen kirkkauden voi todeta itse katsomalla pullon läpi.

HEIKENTÄÄKÖ JÄÄHDYTINNESTE TIIVISTEEN KESTÄVYYTTÄ?

Ei, Steel Sealia voi käyttää minkä tahansa ”perinteisen” jäähdytinnesteen kanssa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme käyttämään yleisesti hyvälaatuista jäähdytinnestettä.

KUINKA PITKÄÄN STEEL SEALIN VAIKUTUS KESTÄÄ?

Steel Seal muodostama tiiviste on pysyvä normaaleissa käyttöolosuhteissa, mutta on mahdollista että moottorin muihin osiin saattaa tulla uusi vuoto.

MITÄ STEEL SEAL EI KORJAA?

Steel Seal ei korjaa vuotoja letkuissa, tiivisteissä, vesipumpuissa eikä äärimmäisen suuria halkeamia sylinterinkannessa, jotka estävät ajoneuvon käynnistymisen. Mikäli moottori ei käynnisty, Steel Seal ei toimi sillä se vaatii toimiakseen moottorin lämpenemisen.

PITÄÄKÖ JÄÄHDYTINJÄRJESTELMÄ TYHJENTÄÄ ENNEN STEEL SEALIN KÄYTTÖÄ?

Tarvitset puhtaan jäähdytinnesteen moottoriin, joten mikäli jäähdytinneste on vanha tai sekoittunut öljyyn se täytyy vaihtaa ennen Steel Sealin käyttöä.

KÄYTÄN STEEL SEALIA TOISTA KERTAA SILLÄ AUTONI YLIKUUMENEE YHÄ. TARVITSENKO UUTTA JÄÄHDYTINNESTETTÄ?

Mikäli jäähdytinneste on tuoretta ja puhdasta lisää Steel Sealia, muutoin huuhtele ensin.